top of page
formacio-salt

EQUITACIÓ ADAPTADA CAN COSTA

Hem dissenyat un programa dirigit a infants, joves i adults amb l'objectiu d'assolir un desenvolupament físic, psicològic i social.

 

Amb la introducció de l'equí, busquem crear una connexió amb l'usuari per despertar l’interès i la motivació i aconseguir complementar unes necessitats educatives especials i/o terapèutiques.

 

Disposem d’equins tranquils i idonis per a la realització d’activitats de contacte i munta sempre acompanyats de manera individual i dirigint la intervenció als propis interessos i necessitats de la manera més natural i respectuosa.

 

El nostre programa consisteix en:

-Presentació del cavall i contacte per a crear un vincle. En aquest punt intentem crear una connexió entre l’usuari i l’equí desenvolupant la capacitat sensorial.

 

-Comencem interactuant amb el cavall donant l’oportunitat d’emprendre responsabilitats sobre ell a través del maneig com dutxar, raspallar, trenar la crin, fer els cascs... entre altres accions.

 

-A continuació equipem els genets i amazones amb armilla i casc per a realitzar la munta; el cavall disposa de l’equipació adequada per donar el màxim confort i seguretat a l’usuari.

Per tal de facilitar la pujada al cavall tenim una rampa ergonòmica.

 

-De froma individual comencem la realització d’activitats a pista.

Les activitats que es duen a terme són volteig amb el cavall, fem circuits amb materials de colors tals com cons, barres i cordes,  toquem la pilota de horseball i juguem amb arcs de diferents dimensions entre altres elements que ens ajuden a interactuar amb l’usuari.

 

-Continuem la resta d’activitats amb ponis.

Realitzem la presentació pertinent dels ponis als usuaris i comencem activitats de contacte sense munta.

Anem a fer passejades curtes pels voltants de l’hípica per pasturar el poni i agafar confiança per a procedir a la realització de circuits dins de pista a peu a terra.

 

-Per a finalitzar, traiem l’equipament als cavalls i ponis i els tornem al seu respectiu paddock o quadra recompensant l’animal amb snacks, pa sec o fruita.

 

Per a poder dur a terme aquest programa, tenim les instal•lacions adaptades per a persones amb limitació del sistema locomotor. Tots els serveis, local social, quadres i la resta d’elements estan al mateix nivell sense escales o rampes que puguin impedir-ne l’accés.

bottom of page